KinderFIT & Food


Helpt kinderen naar de juiste sportkeuze!


Sommige kinderen hebben geen plezier in bewegen en vinden gezonde voeding maar saai en niet lekker. Hierdoor kan het gebeuren dat kinderen in gewicht meer toenemen dan gezond voor ze is.


Voor u als ouder/verzorger is het niet altijd even gemakkelijk om er voor te zorgen dat uw kind voldoende beweegt en gezond eet. Door kinderfysio.nl is het programma ‘KinderFIT & Food’ opgezet om u als ouder te ondersteunen.


Voor wie?


Het programma is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar met overgewicht die door een arts worden verwezen. Wij bieden de kinderen beweeg-plezier op maat zodat ze actiever worden in het algemeen en meer zelfvertrouwen krijgen. Met name bij de gymles van school en het buitenspelen. Hiermee streven we naar een goede balans tussen televisie- en computertijd, bewegen en gezond eetgedrag.


Inhoud van het programma KinderFIT & Food


 • Uw kind komt voor een intake bij de kinderfysiotherapeut en Kinder Eetcoach / diëtist. Op basis van het eerste onderzoek (na verwijzing van de huisarts en overleg met eventuele andere zorgverleners) wordt een sport- en voedingsschema opgesteld.
 • Daarna komt uw kind gedurende drie maanden trainen. Tevens worden er twee spellessen gegeven over gezonde voeding. KinderFIT & Food duurt drie maanden. Het streven is dat ieder kind zich heeft aangesloten bij een sportclub aan het einde van het programma zodat het doorgaat met sporten. Hierin wordt ook begeleiding geboden.
 • Na 6 en 12 weken worden de eerste resultaten samen met het kind en de ouders geëvalueerd door de kinderfysiotherapeut.
 • Tevens worden de verzorger(s)/ouder(s) betrokken bij de individuele begeleiding, die gegeven wordt door de Kinder Eetcoach / diëtist.

Waar?


Het programma loopt bij PMC De Vennen in Dongen (Dekenbatenburgstraat 2) en kinderfysio.nl in Tilburg.


Voor informatie en aanmelding, bel 06 143 74 624 of mail naar info@kinderfysio.nlOvergewicht Loon op Zand


logo-kinderfit-food


kinderfit-food


 • “ Misschien word ik straks niet meer gepest Mam ,, 

  Jelmer

 • “ Als onze David zo doorgaat, gaan we straks samen mountainbiken ,,

  Vader Wilbert

 •   Ik vind tikkertje nu wél leuk Pap ,,

  Alex

 •   De gecombineerde aanpak van het KinderFIT & Food-programma spreekt ons erg aan ,, 

  Vader André

Vergoeding

De kosten van de kinderfysiotherapeutische begeleiding worden vergoed

door de zorgverzekeraar

Actief in bewegen voor baby's en kinderen